Belföld

Ételt osztanak a krisnások

ételosztás (ételosztás)
ételosztás (ételosztás)

Országosan több mint 6 ezer adag meleg étellel készülnek az ünnepekre.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programja, az Ételt az Életért kiemelt ételosztási akciókkal készül a Karácsonyra.

A szervezet Budapesten december 21-én a VIII. kerületi Teleki téren 12 órától várja meleg ebéddel a rászorulókat, 13 órától pedig a Buddhista Misszióval közösen szervez ruhaosztást.

December 24-25-26-án a Blaha Lujza téren állítanak fel osztópontot, ahol ebéddel, teával, édességgel, játékkal és könyvvel igyekeznek szebbé, tartalmasabbá tenni a sorban állók számára az ünnepeket. A Blaha Lujza téri ételosztáson idén naponta mintegy 1300 főt szolgálnak ki, országosan pedig több mint 6 ezer adaggal készülnek az ünnepi napokra. A sorba beállóktól a szervezet azt kéri, hogy a hidegre való tekintettel ne érkezzenek több órával korábban, az ételosztás 16 óráig folyamatosan elérhető.

Az Ételt az Életért országos szinten is egyre több helyszínen segíti a nélkülözőket. December 20-án Krasznokvajdán, 22-én Egerben és Somogyvámoson, 23-24-én Debrecenben és Kecskeméten, 28-án Szolnokon, 29-én pedig Szegeden tartanak ételosztást, alkalmanként több száz főre.

Csepelen is osztanak

A csepeli önkormányzat szervezésében melegételt osztanak a csepeli rászorulóknak a Karácsony Sándor utcában az evangélikus templom előtt december 20-án, csütörtökön délben. Az ennivalót a helyi vállalkozók által felajánlott gulyáságyúban viszik a helyszínre, ahol az önkormányzat támogatásával mintegy 200 adag tarhonyás húst porcióznak ki.

A gulyáságyút a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara csepeli szervezetének közreműködésével, helyi vállalkozók ajánlották fel a közterület-felügyeletnek.

Paprikáskrumpli a XIII. kerületben

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos karácsonyi melegétel-osztását Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren. December 18.-23. között naponta 11 órától mintegy 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik