Belföld

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Fejér megyében

Fejér megyében a nyilvántartott álláskeresők száma csökkent novemberben az előző évhez képest, kissé emelkedett viszont az előző hónaphoz viszonyítva – derült ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci elemzéséből.

A kimutatás szerint jelenleg 19 933, az egy évvel korábbinál 675-tel (3,3 százalékkal) kevesebb álláskereső van Fejér megyében. A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya novemberben 10,2 százalék volt, ami az előző havinál 0,1 százalékponttal magasabb, az egy évvel korábbinál viszont 0,7 százalékponttal alacsonyabb. A pályakezdők száma 2506, számuk a harmadik negyedévben folyamatosan emelkedett, azóta kismértékben mérséklődött.

Novemberben összesen 2674-en kérték nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 38-cal kevesebben. A belépők négyötöde fizikai, a többi szellemi foglalkozású volt.

A megyében összesen 2333 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek, amelyből 1112-öt novemberben jelentettek be a munkaadók, ezek háromnegyede legfeljebb általános iskolai végzettséget igényelt. A megye területéről csoportos létszám-leépítési bejelentés nem érkezett novemberben. Egy ütemben legalább 10 főt elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést sem jeleztek a munkáltatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik