Belföld

Vigyázó kéz: aukció az elválasztott testvérekért

A licitálás január végéig folytatódik a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület javára, és hívható az Adhat Vonal is.

Sikerrel zárult az a jótékonysági árverés, melyet a saját szüleik nélkül, más-más ellátási helyen nevelkedő testvérek javára szervezett meg a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A Hiemer-ház báltermében, pénteken megtartott aukción öt műtárgy kelt el, és több mint 100 ezer forint folyt be. 2012. január 31-ig folytatódik az internetes árverés több kortárs művészeti alkotásra, illetve az Adhat Vonal segítségével, telefonhívásokkal is lehet támogatni az egyesület munkáját jövő év végéig.

Fejér megyében 209 gyermekvédelmi ellátásban részesülő testvér él egymástól külön, nevelőszülőknél, vagy gyermekotthonokban. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület az elmúlt tíz évben 150 gyermek és fiatal testvéri kapcsolattartását segítette elő. A gyerekek sokszor maguk kérik, hogy kapcsolatba léphessenek hozzátartozóikkal, az egyesület pedig testvértalálkozókat, testvértáborokat szervez, hogy egyesítse a családokat. A magasztos célok további sikeres megvalósítása érdekében jótékonysági árverést szerveztek, melyre többhetes előkészítő munka után, 2012. december 14-én, a Hiemer-ház báltermében került sor. 22 művész összesen 28 alkotást ajánlott fel, melyek közül 5 kelt el a dr. Cser-Palkovics András polgármester fővédnökségével megrendezett aukción. Gazdára talált Szentes Ottokár festőművész Monte Rosso fényei című műve, Radetzky Jenőné Csilla népi iparművész festett tükre, Tóth Árpád népi iparművész késes szarvasagancsból, svédacélból készült szalonnázó bicskája, Bertáné Hencz Margit Pihenő balerina című tűgobelinje és Kató Balázs keramikus Redukciós vázája. Az árverésből összesen 135 ezer forint folyt be.

Az alábbi portálon, a katalógus menüpontban látható az a 23 műtárgy, melyekre 2013. január 31-ig továbbra is lehet licitálni. Az ajánlatokat a +36 30 906 91 48-as telefonszámon lehet jelezni. Az árverést tíznaponta zárják és összegzik az eredményeket, majd értesítik a licitálókat. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület munkája az Adhat Vonal segítségével is támogatható. A 13 600-as szám után a 99-et kell tárcsázni, minden ide befutó hívás 250 forintot jelent az egyesületnek. A támogatási akció egészen jövő év végéig, azaz 2013. december 31-ig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik