Belföld

Ünnepi razzia az utakon

Ittas vezetés miatt hét autós vezetői engedélyét vették el a rendőrök a hétvégi ellenőrzés során.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti szakterületének munkatársai 2012. december 14-15-én TISPOL akció keretében fokozottan ellenőrizték a közlekedésben résztvevőket megyénk közútjain.

A két napos ellenőrzés alatt a 858 fővel szemben alkalmazott alkoholszondás mérés 17 esetben mutatott pozitív értéket. Ittas vezetés miatt hét autós vezetői engedélyét vették el a rendőrök a helyszínen, míg három járművezetőnek a hatósági engedélyét. Figyelmeztetésben 11 közlekedőt részesítettek. Büntető feljelentésre kilenc, míg szabálysértési feljelentésre három esetben került sor.

40 közlekedővel szemben összesen 505.000,-Ft helyszíni bírságot szabtak ki sebesség túllépés, engedély nélküli vezetés, menetokmányokkal elkövetett szabálysértés, kerékpárosok közlekedésére vonatkozó szabályok megsértése, valamint egyéb közlekedési szabályok megszegése miatt.

Közigazgatási bírságot 20 közlekedővel szemben szabtak ki. Kilenc járművezető ittasan vezetett, míg biztonsági öve 11 autósnak nem volt bekapcsolva.

Egy autósnál bódult állapotban történő gépjárművezetés alapos gyanúja merült fel, nála a toxikológiai vizsgálat állapítja meg a kábítószer jelenlétét, illetve befolyásoltságának mértékét.

A rendőrség a megnövekedett közúti forgalomra és a felfokozott ünnepi hangulatra figyelemmel, továbbra is fokozottan ellenőrzi a közlekedőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik