Belföld

Szerdán is tüntetnek a szegedi diákok

Szerdán délután 2-kor az oszág számos középiskolájában megtartják a Csend hangja -A Diákellenállás a Felsőoktatásért akciót, utána az egyetemisták jönnek.

Kedden az egyetemnél demonstráltak a középiskolások. A Budapesten tüntető fiatalok mától általános diáksztrájkot ígértek, mivel a kormány várhatóan szerdán dönt a felsőoktatás átalakításáról.

A középiskolások figyelemfelhívó akcióval próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra. Ebben az akcióban Budapesttől Tatabányán át Szegedig több középiskola is részt vesz. A tanítás befejezése után a diákoki az iskolájuk elé vonulnak, és néma csöndben állnak 15 percig. Szegeden többek között a Ságvári Endre Gyakorló Giimnázium mellett lesz ilyen demonstráció.

Tegnap megszakadtak a tárgyalások a kormány és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája között. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az egyeztetés után úgy fogalmazott, hogy a hallgatók egyelőre nem hallják a kormány szavát, Nagy Dávid, az egyetemi diákszervezet elnöke szerint azonban semmire sem kaptak választ.

Szerdán az egyetemisták is demonstrálnak. Délután 3 órától intul a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) elől az a menet, amely a felsőoktatás megmentéséért szerveztek a hallgatói érdekképviseletek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik