Belföld

Számok bűvöletében az Audi Hungaria

2012-ben is sikeres évet zárt az Audi Hungaria Motor Kft. Az eredményekről Thomas Faustmann tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Lélegzetelállító év volt. Mindennapi munka során, teljes fordulatszámon dolgoztak munkatársaink” – hangsúlyozta a négykarikás márka ügyvezetője. A média munkatársai, akik folyamatosan együttműködtek a céggel és hitelesen tájékoztatták a lakosságot a történésekről, elsőként egy rövid filmet tekinthettek meg, mely röviden összefoglalta az elmúlt hónapok adatait. Thomas Faustmann megerősítette az információkat és néhány a cég számára is jelentős állomást is kiemelt. Így jelentős lépcsőfoknak számított az, hogy megkezdődött a szakképzés az oktatóközpontban, hogy idén átadták a győri campuson a Belső Égésű Motorok Tanszéket, de az is, hogy új épületbe került a Kísérleti Motorgyártó Központ, hogy 3 évvel meghosszabbították az Audi ETO KC támogatói szerződését, megvalósult a női átképzési program, és talán ami a legfontosabb, hogy az új járműgyár bokrétaünnepére is sor kerülhetett. Az építkezés persze nemcsak az Audi életében kiemelkedő, hanem a magyar vállalkozások számára is, hiszen a kivitelezés 76%-át hazai társaságok végzik, a munkák volumene több tízmilliárd forintra tehető. A négykarikás cég csak eddig, 300 millió euró értékben adott megbízásokat magyar vállalatoknak.

A számokról nem szabad megfeledkezni, hiszen többek között a 20.000. érdeklődőt köszönthették a látogatóközpontban, 14 új motorcsaládot indítottak, legördült a gyártósorról az 500.000. V8-as motor, valamint a 2 milliomodik V6 dízel motor, összesen pedig 1,9 millió darab motort gyártottak, ezzel pedig történetének legsikeresebb évét zárhatja a vállalat, hisz újabb rekordot állítottak fel.

A mutatók az álláskeresők számára is kecsegtetőek, ezt bizonyítja az is, hogy 2012-ben ismét az Audi lett a legvonzóbb munkahely. Csak idén a 42 ezer jelentkezőből 1500 új dolgozót vettek fel.

Thomas Faustmann vallja, hogy innovatív műszaki árukkal kell megjelenni és megújulni, olyan termékeket kell előállítani, amelyre a piac vágyik. „Nem egyszerű pillantást vetni a 2013-as évre, de nem tartok a jövőtől. Mindenképpen folytatjuk a következetességet, hisz várhatóan következő év közepén teljes mellszélességgel elindul az új járműgyár, de van még jó néhány projekt, mely megvalósításra vár” – hangsúlyozta az ügyvezető, aki újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy folyamatosan beszélnek és tárgyalnak a kormánnyal, számára mégis mindig az a döntő, hogy tartalom legyen az elképzelések mögött!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik