Belföld

Fehér karácsony Győrben mínusz 12 fokkal?

Az Időkép szerdai előrejelzése vasárnapra havazást jósol.

Ha valóban bejön ez a számítás, akkor esélyes, hogy fehér karácsonyt ünnepelhetünk 2012-ben, hiszen a további kilátások szerint hétfőn, kedden és szerdán fagypont alatt marad a hőmérséklet napközben is. Az Időkép előrejelzésében ugyanis karácsony napján, illetve másnapján mínusz 12 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála.

A fagy egyébként nem enyhül a jövő hét végéig sem. Kattintson ide a részletekért!

A csütörtöki időjárásról: A Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően arrafelé kevés a felhő, napos az idő, számottevő csapadék sehol sem fordul elő, de az anticiklon peremén néhol kisebb havazás, hószállingózás előfordul.

A sok napsütés ellenére továbbra is igen hideg van, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze -10, -20 fok között alakul. Szintén magasnyomású zóna húzódik a Skandináv-félszigettől Németországon át egészen a Pireneusi-félszigetig, de itt többnyire felhős az ég, párás, helyenként tartósabban ködös az idő.

Ugyanakkor az Atlanti-óceán, valamint Délkelet-Európa fölött ciklon örvénylik, emiatt a felsorolt térségben sok a felhő, és a frontok mentén többfelé esik az eső. A csúcshőmérséklet kontinensünk nyugati és középső részén többnyire 1 és 8, délen 10 és 19 fok között változik.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedvesebb, majd kissé szárazabb levegő érkezik. Éjszaka többnyire erősen felhős idő lesz, csak néhol szakadozik fel a felhőzet.

Csütörtökön a középső országrészben felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő lesz, másutt szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, néhol szitálás, hószállingózás előfordulhat. Főként északnyugaton, nyugaton élénkül meg az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1, 6 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik