Belföld

Adatokat gyűjtöttek a balatonalmádi gimnazistákról?

A végzős diákok sorfallal fogadták szerda reggel tanáraikat és az igazgatót a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban Balatonalmádiban.

A tiltakozó csoport azután alakult, hogy a hvg.hu kedden azt írta: az intézményben tájékozódnak a végzősök sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat. A szülők a portálnak azt mondták, hogy a gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, és arról faggatták őket, beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Az összegyűjtött válaszokat szerdán el kell küldeniük a Veszprém Megyei Kormányhivatalba – írta a hvg.hu.

Az MTI szerdán az üggyel kapcsolatban megkereste az intézményvezetőt, aki nem nyilatkozott. Kálóczi Beáta, a Veszprém Megyei Kormányhivatal sajtófőnöke pedig azt közölte, hogy az iskolával kapcsolatos kérdések a megyei intézményfenntartó központ hatáskörébe tartoznak, a megkereséseket továbbította nekik. Egyelőre sem a tanárok, sem a diákok nem nyilatkoznak. A helyszínről az egyik szülő, Mezriczky Beáta azt azonban megerősítette az MTI-nek, hogy valóban sorfallal várták reggel a diákok a tanáraikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik