Belföld

Ingyen lehet parkolni péntektől

A jövő évi bérleteket január 2-ától vásárolhatják meg a fehérváriak.

Az előző évek gyakorlatát követve idén év végén is ingyenessé teszik a parkolást Székesfehérváron. Az autósoknak december 21-től január 1-jéig nem kell fizetniük a parkolóhelyek használatáért. A következő évre szóló bérleteket január 2-tól lehet megvásárolni.

Az ingyenes parkolással szeretnék megkönnyíteni a családok ünnepi bevásárlását és a rokonlátogatásokat, továbbá így kívánják segíteni a belvárosi kereskedők forgalmát. A parkolóhelyeket január 21-től, péntektől 2013. január 1-jéig lehet térítésmentesen használni, ez idő alatt nem fognak működni a parkolóautomaták sem. A kiemelt parkolási zónának számító történelmi belvárosba továbbra is azok az autósok hajthatnak be, akiknek erre külön engedélyük van.

Az idei, egész éves parkolóbérletek január 31-ig érvényesek, a 2013-as bérleteket pedig január 2-tól lehet megvásárolni a Városgondnokságon. Ügyfélszolgálat a két ünnep között is működik, az ügyfeleket december 27-én, csütörtökön 8.00 és 15.30 óra között, 28-án, pénteken pedig 8.00 és 13.00 óra között fogadják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik