Belföld

Felszakadozik a felhőzet, Győrben nem lesz hó

Főleg az ország középső tájain és a déli, délnyugati részeken kell számítani kedden havazsára, havas esőre.

Az elmúlt napokhoz képest nincs jelentős változás a szárazföld időjárásában. Nyugaton és délen ciklonális hatások érvényesülnek, emiatt arrafelé erősen felhős vagy borult az ég.

Főként Német- és Franciaországban többfelé esik az eső. A kora délutáni órákra jobbára 6, 13 fok közé melegszik fel a levegő, de az Ibériai-félszigeten és Olaszország déli részén 14, 20 fokot is mérnek. Ugyanakkor a Kelet-európai-síkság felett továbbra is nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el.

A leszálló légmozgásnak köszönhetően ott általában kevés a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Igen hideg az idő, a csúcshőmérséklet nagyrészt -4, -12 fok között, Oroszország nyugati tájain nagyobb területen -15 fok alatt változik. A Kárpát-medencében vasárnap estig folytatódik a túlnyomóan borult, párás, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű idő.

Kedden túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható. Elsősorban a középső és a délnyugati tájakon fordulhat elő eső, havas eső, főként a magasabb területeken havazás is lehet.

Szerdán a Tiszántúlon vékonyodik, a Nyugat-Dunántúlon fel is szakadozik a felhőzet. Eleinte még számíthatunk kisebb, vegyes halmazállapotú csapadékra, legnagyobb valószínűséggel a déli, délnyugati országrészben. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban szerdán nyugaton megerősödik az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1, 6 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik