Belföld

A Sparban kéreget Áder felesége

Szerdán az „Adni öröm" akcióban vesz részt Herczegh Anita Budapesten, a Nyugati téren.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerda este záruló akciójában a köztársasági elnök felesége a Nyugati téri Spar üzletben gyűjt adományokat, a helyszínen lesz Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke is – közölte a karitatív szervezet kedden az MTI-vel.

A december 14-én kezdődött akcióban országszerte 156 üzletben gyűjtenek a rászorulóknak. A boltokban több mint ezer önkéntes szólítja meg a betérő vásárlókat azzal, hogy ha tehetik, vegyenek némi tartós élelmiszert a szegényeknek. Elsősorban lisztet, tésztát, olajat, cukrot, konzerveket és édességet várnak a szervezők, de hasznos ajándék lehet bármely karácsonyig eltartható élelmiszer.

Az összegyűjtött adományokat a szeretetszolgálat folyamatosan elszállítja az üzletekből, és az önkéntesek kis csomagokat állítanak össze belőlük éjszakánként.

Az adományokat előre összeállított lista alapján még karácsony előtt kiosztják a karitatív szervezettől segítséget kérő emberek, rászoruló  családok, idősek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, valamint a Máltai Szeretetszolgálat intézményeinek lakói között.

Három évvel ezelőtt 150 ezer, két éve 155 ezer, a múlt évben pedig több mint 160 ezer kilogramm tartós élelmiszert eredményezett az „Adni öröm” akció hatnapos gyűjtése. Tavaly összesen 35 600, egyenként 4000 forint értékű ajándékcsomag készült.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) elnöke és alelnöke tegnap arra figyelmeztetett, hogy veszélyes társadalmi konzultációt folytatni arról, mi legyen a hajléktalanokkal. Kozma Imre és Vecsei Miklós a fedél nélküliek ügyében írt levelet az országgyűlési képviselőknek. Ebben arra hívták fel a figyelmet, hogy „vannak olyan felelősségteljes döntések, amelyeket csak hozzáértők bevonásával lehet meghozni”. Veszélyes útnak tartják, ha a társadalommal konzultálunk arról, „mi legyen a sorból kilógó emberekkel”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik