Belföld

LMP: Orbán csak ködösített

Osztolykan-agnes(210x140)(1).jpg (osztolykán ágnes, lmp, )
Osztolykan-agnes(210x140)(1).jpg (osztolykán ágnes, lmp, )

Az LMP szerint a miniszterelnök üres, tartalom nélküli ígéreteket tett a hallgatóknak.

A párt arra biztatja a tiltakozó hallgatókat: mondassák ki a kormányfővel, hogy megállítják a forráskivonást és újabb pénzeket csoportosítanak át a felsőoktatásra. Osztolykán Ágnes azt mondta: Orbán Viktor semmi mást nem tett, csak komoly politikai rutinjával megpróbálta lecsendesíteni a fiatalokat.

Hogyan lehet keretszámok nélkül felsőoktatást tervezni? – kérdezte az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke, aki szerint Orbán Viktornak ki kellett volna mondani, hogy megállítják a forráskivonást, hiszen az oktatásra szánt állami pénzek összege a második Orbán-kormány alatt 200 milliárdról 120 milliárd forintra csökkent – tette hozzá.

A Hallgatói Hálózat 5+1 pontjából semmi sem teljesül a kormányfő ígérete alapján. Orbán Viktor üres, tartalom nélküli ígéreteket tett, amelyekkel nem adott igazán komoly tárgyalási alapot – közölte Osztolykán Ágnes. A politikus arra biztatta a hallgatókat: tartsanak ki és érjék el, hogy a kormányfő kimondja: keresik a büdzsében a pontokat, ahonnan pénzt tudnak átcsoportosítani a felsőoktatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik