Belföld

Állati sikeres volt az állatok karácsonya

Az elmúlt hétvégén rendezték a győri menhelyen az Állatok Karácsonyát, mely ezúttal is elérte célját, vagyis azt, hogy a négylábúaknak is szebb legyen az idei advent.

Ötödik alkalommal várta az Emberek az Állatokért Alapítvány a segítőket az elmúlt hétvégén a Pápai úti telephelyre, hogy az adományok és a felajánlások segítségével a teljes kihasználtsággal működő menhelyen is érezhető legyen az ünnep közeledte. Nemcsak Győrből és a környező településekről, hanem Ausztriából és Szlovákiából is szép számmal érkeztek jótékony látogatók, akik természetesen nem üres kézzel, pontosabban csomagtartóval keresték fel a szőrmókokat, hiszen takarót, pokrócot, tápot és speciális készítményeket is bőségesen hoztak.

Ilyenkor sokan keresik fel a gazdátlan ebeket és cicákat, próbálják megismerni őket és a menhely munkásságába is igyekeznek bepillantani az állatbarátok. Ennek azért is örülünk, mert az a tapasztalatunk, hogy évről-évre nő a visszajáró vendégek és az önkéntesek száma. Az önkéntesek pedig a rendszeres sétáltatással, a simogatással, a törődésükkel jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy növeljük a négylábúak életszínvonalát. De ugyan ilyen fontos az adománygyűjtés is. Idén három sátrat állítottunk fel a telephelyünkön, berendeztünk egy külön piacteret is, ahol a saját logónkkal ellátott termékeket is megvásárolhatták az érdeklődők. A befolyt bevételt a fűtés költségeire, illetve gyógyszerek vásárlására fordítjuk” – hangsúlyozta Nagy Péter, menhelyvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik