Belföld

Megújult a Sárbogárd és Mezőszilas közötti út

út (havas út, országút, tél, )
út (havas út, országút, tél, )

Befejeződött Fejér megyében a Sárbogárdot Mezőszilassal összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának korszerűsítése, a projekt mintegy 509 millió forintos európai uniós forrásból valósult meg - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szombaton az MTI-vel.

A 6306-as jelű összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának rekonstrukcióját a KMES Konzorcium szakemberei végezték. Megújult az útburkolat és a padka, valamint a vízelvezető rendszer, és átépítették a buszmegállóhelyeket. A felújított útszakaszon a forgalomtechnikai jelzőrendszer is teljesen megújult tartós burkolatjelekkel, a kopott KRESZ-táblák cseréjével, illetve újak kihelyezésével.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik