Belföld

Menesztették a vajszlói polgármestert

birosag(210x140)(9).jpg (bíróság, ítélet)
birosag(210x140)(9).jpg (bíróság, ítélet)

A hivatalos indoklás szerint Denke Valéria nem megfelelően látta el polgármesteri teendőit. Az asszony azt mondja, azt hitte a választópolgárok, és nem bizonyos csoportok érdekeit kell képviselnie – írja az Új Dunántúli Napló.

A lap szerint – feladatainak nem megfelelő ellátása miatt – immár jogerősen felmentette tisztségéből Denke Valériát, a Baranya megyei Vajszló polgármesterét pénteken a Pécsi Ítélőtábla.

Az alpolgármester azt mondta, a képviselő-testület és a lakók többsége is teljes mértékben egyetért a döntéssel. A  bírósági határozat ismeretében a jegyző kezdeményezi a választási bizottság összehívását. Várhatóan jövő év márciusában választhatnak majd a település lakói új polgármestert – mondta Gut Antal.

Denke Valéria a lapnak elmondta: az ítélet értelmében súlyos hiba volt, hogy nem szolgálta eléggé a testületet. Mindvégig azt gondolta ugyanis, hogy a választópolgárok érdekeit kell képviselnie, és nem bizonyos személyek bizonyos érdekeit – fogalmazott.

Denke Valériát tavaly májusban függesztette fel a képviselő-testület, mert egy könyvvizsgálói jelentés alapján – a testület szerint – hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja merült fel vele kapcsolatban. Ez utóbbi ügyben még folyik a vizsgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik