Belföld

Karácsonyi kínálat a közmédiában

Karácsonyra elindul az M2, a közmédia gyerekcsatornája, az M1 bemutatja az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikerét, az Életrevalókat.

A Dunán mindhárom ünnepnapon a szokásosnál hosszabb Kívánságkosár lesz, és számos, karácsonyhoz köthető témát dolgoz fel műsoraiban a Kossuth Rádió is – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szombaton.

Idén a legkisebbek különösképpen örülhetnek, hiszen december 22-én elindul az M2, a közmédia gyerekcsatornája. Programján a legnépszerűbb magyar animációs- és bábfilmek mellett olyan klasszikusok szerepelnek majd, mint Nils Holgersson, Vipo és barátai, Geronimo, Tesz-vesz város vagy Pat, a postás. A nagyobbak olyan vadonatúj sorozatokkal találkozhatnak az M2-n, mint a Táncakadémia, vagy a Csajok a Z’űrből, vagy újranézhetnek olyan nagy kedvenceket, mint amilyen a H2O, egy vízcsepp is elég című sorozat – olvasható a közleményben.

Az M1 karácsonyi kínálatában délelőtt többek között a BBC legújabb, az Őshüllők bolygója című háromrészes sorozata szerepel, amely az elmúlt tíz év dinoszauruszokkal kapcsolatos felfedezéseit mutatja be. A délutánokat klasszikus filmsorozatok színesítik, köztük a Sissi trilógia. Jézus életét mutatja be az 1999-ben nemzetközi összefogással készült mű, amely 31 éves korától követi Jézus életét megkapóan szép helyszíneken, világsztár közreműködőkkel.

Esténként klasszikusokkal találkozhatnak a nézők az M1-en, például a 2010-ben készült angol-magyar játékfilmmel, a Diótörővel, vagy a Jane Eyre című, 2011-ben Mia Wasikowska és Michael Fassbender közreműködésével fogatott angol-amerikai filmmel. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere, az Életrevalók, amely megtörtént események alapján, egy ejtőernyős baleset után tolószékbe kényszerülő gazdag arisztokrata és egy külvárosi gettóból jött színes bőrű fiatalember meglepetésszerűen kialakuló barátságáról szól.

A Duna karácsonyi ajánlatában mindhárom ünnepnapon a szokásosnál hosszabb Kívánságkosár szerepel. A vendégek között olyan hazai sztárok lépnek fel, mint Horváth Charlie, Radics Gigi és Vastag Tamás, Nagy Sanyi, Dolhai Attila, Bordás Barbara, Egyházi Géza, Serbán Attila, valamint a Jazz and More kórus és a 7 éves erdélyi csodagyerek, Szaniszló Attila.

A Duna Televízió 20. születésnapja alkalmából, december 25-én és 26-án ünnepi műsor várja a nézőket, ahol többek között az Experidance, Bogányi Gergely, Szvorák Kati, Rúzsa Magdi, Ákos, Petrás Mari, Pál Eszter, Berecz András, az Ismerős Arcok, Miklósa Erika és Kiss B. Atilla, a Csillagszemű táncegyüttes és a Fölszállott a páva győztes produkciói láthatók, hallhatók.
A Kossuth Rádió is számos, karácsonyhoz köthető témát dolgoz fel műsoraiban; Az én karácsonyom, Az első karácsony, vagy a Legemlékezetesebb karácsony címükben is megjelenítik az ünnepet. A Petőfi Rádióban Caramel, Feist kanadai énekesnő és a Balkán Fanatic lesz az ünnepi napok előadója.

A Bartók Rádióban a hét zeneszerzője Johann Sebastian Bach lesz, karácsony este Bach Karácsonyi oratóriuma után a Hang-fogó ünnepi válogatása, majd a Notturno álomba ringató muzsikái várják a rádióhallgatókat. A Dankó Rádió egész nap a legjobb és legszebb nótákkal, valamint népszerű operettslágerekkel várja a könnyedebb dallamok kedvelőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik