Belföld

Szakbizottság tárgyalna a közmédiás kirúgásokról

A kulturális és sajtóügyekkel foglalkozó parlamenti testület összehívását Mandur László szocialista képviselő kezdeményezi.

A politikus közvetlen és hiteles tájékoztatást szeretne a felelős vezetőktől – ahogy fogalmaz – a közmédia, elsősorban az MTVA működése körül tartósan kialakult, és az elmúlt hetekben egyre aggasztóbbá váló állapotokról.

Emlékeztet arra, hogy 2011. nyarán a bizottság úgy döntött visszatér majd a testület a közmédiarendszer átalakulásának kérdésére. Az elmúlt másfél év szervezeti és működési történései önmagukban is indokolttá teszik a téma ismételt napirendre tűzését – írta a képviselő.  Az újbóli tömeges létszámleépítésben követett eljárások, az MTVA kulturális főszerkesztőség-vezetője, Rockenbauer Zoltán, és helyettese azonnali lemondása, illetve távozása rávilágított arra, hogy “hatalomközeli erők belső harca folyik” a magyar közmédiarendszer teljes uralmáért, ami még a hatályos médiaszabályzás betűjével és szellemével is ellentétes – fogalmaz a szocialista politikus.

Mandur László december 17. és 22. között szeretné a bizottsági ülést a közmédiáról.

Itt találhatja a listánkat a legutóbb kirúgottakról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik