Belföld

Roma vezetőkkel egyeztetett Fejér megye rendőrfőkapitánya

A rendőrfőkapitány minden évben meg fogja invitálni a Roma Nemzetiségi Önkormányzatok vezetőit.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2012. december 13-án 9.00 órára hívta meg a Fejér megye területén működő Roma Nemzetiségi Önkormányzatok  vezetőit egy személyes találkozóra, annak érdekében, hogy megismerje a vezetőket, s közösen átbeszéljék azokat a lehetőségeket, melyek segítségével az együttműködések hatékonyabbak lehetnek a jövőre nézve.

A főkapitány a találkozó elején elmondta, tudja milyen bevált jó módszerek vannak arra kidolgozva a megyében, melyek segítségével megelőzhetők a roma-rendőr konfliktusok kialakulása. Nagyon fontosnak tartja a kölcsönös tájékoztatást azokban az eljárásokban, ahol szükséges a párbeszéd kialakítása, hogy a lehető leghamarabb megoldás szülessen a feszültségek enyhítésére. Mint kihangsúlyozta, szükséges megtalálni azokat a forrásokat, csatornákat, lehetőségeket, ahol a jó munkakapcsolat kialakítható, megalapozható.

Ezután egy prezentáció keretében mutatta be a megjelent vendégeknek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, s bemutatásra kerültek azok a prevenciós programok is, melyek az elmúlt években sikeresen működtek a konfliktusok megelőzésében, a másság elfogadásában.

Ezt követően a meghívott vendégek kaptak szót. Bemutatkoztak, s beszéltek a területükön esetlegesen meglévő romákat érintő problémákról. Több önkormányzati vezető pozitívan értékelte a rendőrséggel kapcsolatos tevékenységüket, munkakapcsolatukat. Kiemelt fontosságúnak tartották a jelenlévők a partnerségen alapuló kölcsönös párbeszédek kialakítását.

A rendőrfőkapitány ígéretet tett arra, hogy minden évben hasonló módon meg fogja invitálni a Roma Nemzetiségi Önkormányzatok vezetőit, s át fogja velük beszélni az elmúlt időszak eseményeit, illetve a jövőbeni munkakapcsolatok lehetőségeit-tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik