Belföld

Közösen fejleszt piacot Szeged és Temesvár

Több mint egymillió euró értékű uniós projekt – a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 – keretében zajlott a temesvári és a szegedi nagybani piacok fejlesztése.

A projekt keretében a temesvári nagybani piacon egy új csarnokot építettek, ahol magyarországi termelők is helyet kaptak. Ezzel párhuzamosan a Dorozsmai Nagybani Piacon betonburkolatot kapott a várakoztató parkoló. Elkészült egy elektronikus kijelző rendszer is, amely a temesvári és a szegedi piacon egy időben megmutatja  a forgalmazott zöldségek, gyümölcsök árait, román leiben és magyar forintban. A virtuális árubörze segítségével  az elektronikus kijelzőknek köszönhetően a temesváriak tájékozódhatnak a magyarországi árak felől, hasonlóan a szegediek is megtudhatják, hogy mennyiért árusítják a zöldséget-gyümölcsöt a Temesvári piacon. A  projekt egy másik elemeként a beléptető rendszer fejlesztésére is sor kerül.

A Temesvár-Szeged regionális integrált agro-logisztikai rendszer  az információszolgáltatáson túlmenően elősegíti a két országbeli  mezőgazdasági nagykereskedők közötti üzletkötések gyors lebonyolítását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik