Belföld

Folytatódik a csatornahálózat kiépítése Szabadhegyen

24.hu
24.hu

2012. 12. 14. 15:33

A négy városrészt érintő projekt keretein belül valósul meg a Szabadhegy városrészben található Gyöngyvirág, Mozsár és Kopja utca egyes szakaszai csapadékvíz-elvezetésének kiépítése.

Győr 2011-ben pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése pályázati felhívásra „Belterületi vízrendezés fejlesztések Győr  négy városrészében” címmel. 2012. áprilisában a pályázatot elfogadta a hatóság. Erről részletesebben Győr honlapján olvashat.

A nyertes pályázat egyik eleme a Szabadhegy városrészben található Gyöngyvirág, Mozsár és Kopja utca egyes szakaszainak csapadékvíz-elvezetésének kiépítésére irányul.

A munkálatokról Simon Róbert Balázs alpolgármester, önkormányzati képviselő és Hajszán Gyula önkormányzati képviselő a helyszínen számolt be. Az alpolgármester elmondta, 2007-2011 közötti években Szabadhegy városrész csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése keretében megépült a városrész csapadékvizeinek befogadójába, az Ady-városi tározótóba bevezetést biztosító gerincvezeték és olajleválasztó berendezés valamint megvalósult a Pannónia utca és környezetének csapadékvíz-elvezetés kiépítése és az útburkolat felújítása.

A II. ütemben, 2009-ben megtörtént Vak Bottyán utca csapadék csatornázása teljes hosszban, az utca mindkét oldalán, továbbá a csatorna kiépítése utáni útburkolat felújítás, melynek keretében teljes egészében megújult a Vak Bottyán utcának a Pannónia utcától a Konini, illetve a Mozsár utcáig tartó szakasza. Ezután a Traktoros utca teljes egészének, valamint a Virág, Mozsár és Levendula utcák egy-egy rövid szakaszán a csapadékcsatorna kiépítése, valamint az érintett területek útburkolatának felújítása is megvalósult.

jelenleg folyamatban lévő IV. ütem munkálatai a Gyöngyvirág utcának a Lepke és Mozsár utca közötti szakaszán, a Mozsár utcának a Virág utca és Gábor Áron utca közti szakaszán, valamint a Kopja utcának a Traktoros és Mozsár utca közti szakaszán a csatornahálózat kiépítését tartalmazzák. 2012-ben, 537 méter hosszon valósul meg a fent említett utcák csapadékvíz csatornázása.

A csapadékcsatorna építés során szükségessé vált a meglévő szennyvízcsatorna egy 86 méteres szakaszának elbontása is, mely ellentétes irányú lejtéssel, új, korszerű csőanyagból már ki is épült.

A jelenleg zajló csapadékvíz elvezetési munkarész befejezési határideje 2012. december 15. A telet követően, a munkák teljes körű megvalósításának (új aszfaltpálya, járda aszfaltozás, kapubejárók kiépítése, zöldterület rendezés) szerződés szerinti befejezési ideje 2013. május 31.

Az előző három ütemben megvalósult fejlesztésekhez hasonlóan, Szabadhegy városrészben tovább csökken a helyi vízkárok kialakulásának veszélye és megvalósul fő célkitűzésünk, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. – zárta Simon Róbert Balázs.

További részletekért kattintson ide!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.