Belföld

Folytatódik a csatornahálózat kiépítése Szabadhegyen

A négy városrészt érintő projekt keretein belül valósul meg a Szabadhegy városrészben található Gyöngyvirág, Mozsár és Kopja utca egyes szakaszai csapadékvíz-elvezetésének kiépítése.

Győr 2011-ben pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése pályázati felhívásra „Belterületi vízrendezés fejlesztések Győr  négy városrészében” címmel. 2012. áprilisában a pályázatot elfogadta a hatóság. Erről részletesebben Győr honlapján olvashat.

A nyertes pályázat egyik eleme a Szabadhegy városrészben található Gyöngyvirág, Mozsár és Kopja utca egyes szakaszainak csapadékvíz-elvezetésének kiépítésére irányul.

A munkálatokról Simon Róbert Balázs alpolgármester, önkormányzati képviselő és Hajszán Gyula önkormányzati képviselő a helyszínen számolt be. Az alpolgármester elmondta, 2007-2011 közötti években Szabadhegy városrész csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése keretében megépült a városrész csapadékvizeinek befogadójába, az Ady-városi tározótóba bevezetést biztosító gerincvezeték és olajleválasztó berendezés valamint megvalósult a Pannónia utca és környezetének csapadékvíz-elvezetés kiépítése és az útburkolat felújítása.

A II. ütemben, 2009-ben megtörtént Vak Bottyán utca csapadék csatornázása teljes hosszban, az utca mindkét oldalán, továbbá a csatorna kiépítése utáni útburkolat felújítás, melynek keretében teljes egészében megújult a Vak Bottyán utcának a Pannónia utcától a Konini, illetve a Mozsár utcáig tartó szakasza. Ezután a Traktoros utca teljes egészének, valamint a Virág, Mozsár és Levendula utcák egy-egy rövid szakaszán a csapadékcsatorna kiépítése, valamint az érintett területek útburkolatának felújítása is megvalósult.

jelenleg folyamatban lévő IV. ütem munkálatai a Gyöngyvirág utcának a Lepke és Mozsár utca közötti szakaszán, a Mozsár utcának a Virág utca és Gábor Áron utca közti szakaszán, valamint a Kopja utcának a Traktoros és Mozsár utca közti szakaszán a csatornahálózat kiépítését tartalmazzák. 2012-ben, 537 méter hosszon valósul meg a fent említett utcák csapadékvíz csatornázása.

A csapadékcsatorna építés során szükségessé vált a meglévő szennyvízcsatorna egy 86 méteres szakaszának elbontása is, mely ellentétes irányú lejtéssel, új, korszerű csőanyagból már ki is épült.

A jelenleg zajló csapadékvíz elvezetési munkarész befejezési határideje 2012. december 15. A telet követően, a munkák teljes körű megvalósításának (új aszfaltpálya, járda aszfaltozás, kapubejárók kiépítése, zöldterület rendezés) szerződés szerinti befejezési ideje 2013. május 31.

Az előző három ütemben megvalósult fejlesztésekhez hasonlóan, Szabadhegy városrészben tovább csökken a helyi vízkárok kialakulásának veszélye és megvalósul fő célkitűzésünk, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. – zárta Simon Róbert Balázs.

További részletekért kattintson ide!

Merthogy sem idehaza, sem a többi európai országban nem tombol az ilyenkor szokásos influenzajárvány. És az idén várhatóan nem is fog. Hát persze, hogy ez is összefügg a koronavírussal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.