Belföld

Fejlesztések a nagybani és a temesvári piacon

Jeney Barbara
Jeney Barbara

2012. 12. 14. 16:06

Modernizálták a beléptető rendszert, létrejött a virtuális árubörze és betonburkolatot kapott Dorozsmai Nagybani Piac egy uniós pályázat kivitelezésében.

Több mint egymillió euró értékű uniós projekt – a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 – keretében zajlott a temesvári és a szegedi nagybani piacok fejlesztése, valamint egy regionális integrált mezőgazdasági nagykereskedő rendszer infrastruktúrájának kiépítése.

A projekt keretében a temesvári nagybani piacon egy új csarnokot építettek, ahol magyarországi termelők is helyet kapnak. Ezzel párhuzamosan a Dorozsmai Nagybani Piacon betonburkolatot kapott a várakoztató parkoló. Elkészült egy elektronikus kijelző rendszer is, amely a temesvári és a szegedi piacon egy időben megmutatja a forgalmazott zöldségek, gyümölcsök árait, román lejben és magyar forintban. A virtuális árubörze segítségével az elektronikus kijelzőknek köszönhetően a temesváriak tájékozódhatnak a magyarországi árak felől, hasonlóan a szegediek is megtudhatják, hogy mennyiért árusítják a zöldséget-gyümölcsöt Temesváron. A projekt egy másik elemeként a beléptető rendszer fejlesztésére is sor került.

A Temesvár–Szeged regionális integrált agro-logisztikai rendszer az információszolgáltatáson túlmenően elősegíti a két országbeli mezőgazdasági nagykereskedők közötti üzletkötések gyors lebonyolítását is.

A projekt célkitűzése volt az áruk és szolgáltatások mobilitásának lehetővé tétele és a helyi termékek piacra jutásának elősegítése, mindkét helyszínen.

A projekttől azt várják, hogy fejlődik mindkét piac infrastruktúrája, várhatóan növekszik majd a határon átnyúló együttműködésben résztvevő üzletemberek száma, új munkahelyek jönnek létre és új szolgáltatások teszik könnyebbé a kereskedést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.