Belföld

Egyetért-e Ön az államilag támogatott felsőoktatási keretszámok csökkentésével?

A mai napon a HÖOK levelet intéz a Kormány, valamint az Országgyűlés valamennyi tagjához, amelyben az alábbi – egyszerű – kérdést teszik fel. December 19-én a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke ülősztrájkba kezd.

A kérdésre az alábbi – szintén egyszerű – válaszok egyikét várják: igen vagy nem. A megkérdezettek és a fenti kérdésre választ is adók névsorát, valamint a kérdésre adott válaszukat nyilvánosságra hozzák, még a soron következő országgyűlési választások előtt. Amennyiben egy képviselő nem válaszol, úgy neve mellett a „nem érdekli a
felsőoktatás” megjegyzés szerepel majd- ez áll a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtóközleményében.

Ezenkívül a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája megkér minden, a felsőoktatás megmentésének ügyével szolidaritást vállaló állampolgárt, hogy vegyenek részt a pártpolitikától mentes demonstráción.

A kormány, a HÖOK információi szerint, 2012. december 19-én reggel 9 órakor kezdődő ülésén tárgyalja újra a drasztikus keretszámcsökkentést tartalmazó előterjesztést. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke az ülés kezdetével egy időben békés ülősztrájkba kezd az Országház főbejáratával szemben. A sztrájk addig tart, míg nem kapnak tájékoztatást a kormányülésen a felsőoktatás témájában elhangzottakról- írja a HÖOK mai közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik