Belföld

Ajándékot vittek az egyetemisták a beteg gyerekeknek

Adományokra gyűjtöttek az Öthalmi Diáklakások és Kollégium lakói valamint a kollégium vezetői azoknak a gyerekeknek akik kórházban töltik a karácsonyi ünnepeket.

A gyűjtés célja az volt, hogy a befolyt összegből azoknak a gyermekeknek vásárolhassanak ajándékot, akik a karácsonyt is a kórteremben kell, tölteniük, vagy hosszabb ideig kell a klinika falai között élniük. A befolyt összegből készségfejlesztő játékokat, társasjátékokat, színes ceruzákat, filcek, zsírkrétákat, festékkészleteket, valamint egy 19″-s LCD monitort vettek. A vásárolt játékok egy részét a Gyermekklinika „B” részlegén, másik felét az „A” részlegén adták át.

A klinika dolgozói remélik, hogy ezzel a gyűjtéssel hagyományt teremthetnek, és jövőre még több embert mozgathatnak meg. Ajándékot vittek a Gyermekklinika B részlegének fertőző osztályára és a közös játszó szobába is. A játékok egy részét félretették jövő év eleji szabadidős programokhoz.

A gyűjtést Kovács Gábor, a Gyermekklinka genetikus Ph.D. hallgatója szervezte, de köszönet illeti a kollégium vezetőit, Dr. Hunyadi Zsoltot, aki felajánlott egy televíziót az egyik kórterembe, Csontó Rékát, Rácz Balázst és mindenkit aki segítette az adományok gyűjtését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik