Belföld

Újabb kasza a közmédiában

Mégis elkezdődnek a kirúgások a közmédiában. Hiába alakítottak sztrájkbizottságot.

Tegnap délután hívták végig azokat, akik rajta vannak a kirúgandók listáján. A Hir24 úgy tudja, hogy a televíziósok közül nagy számban érinti a kulturális műsorkészítőket az elbocsátás. A közmédia által most nagyon sikeresnek mondott Fölszállott a Páva című műsor több munkatársától megválnak. Van olyan szerkesztő, aki forgatásról megy vissza a székházba átvenni a papírjait, aztán visszamegy dolgozni, mert nincs, aki befejezze a műsort.

A rádiósokra is lecsapnak ma. Úgy tudjuk, a listán van szerkesztő-riporter, de hírszerkesztő is. A Krónikának és a reggeli műsornak, a 180 percnek dolgozó tapasztalt riporter is. Úgy tudjuk, hogy az MR2 Petőfi rádióból is szerkesztőt rúgnak ki. Van olyan Kossuthos szerkesztő, akinek ma, egy órával munkakezdés előtt szóltak, nemcsak dolgoznia kell bemenni, hanem egy beszélgetésre is, ahol megkapja a felmondását.

Korábban a közmédia összes szakszervezete megszavazta a sztrájkbizottság létrehozását az MTVA harmadik csoportos létszámleépítése ellen tiltakozva. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a sztrájktörvény szerint a munkáltatónak 7 napig egyeztető tárgyalásokat kell folytatnia a sztrájkbizottsággal, erre az időre pedig fel kell függesztenie az elbocsátásokkal kapcsolatos döntések végrehajtását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik