Belföld

Siralmas állapotok a ferihegyi repülőtéren

ferihegy1 (ferihegy1, liszt ferenc repülőtér, )
ferihegy1 (ferihegy1, liszt ferenc repülőtér, )

A szakszervezet szerint az a meglepő, hogy még nem történt a múlt hetihez hasonló leállás a Liszt Ferenc repülőtéren.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) szerint a múlt hét végén bekövetkezett üzemzavar és elhúzódó leállás a karbantartási tevékenység évek óta tartó visszafejlődésének következménye a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A LESZ csütörtöki közleményében az épület- és épületgépészeti karbantartás, valamint a műszaki mentés “siralmas állapotára” hívja fel a figyelmet, azt nevezve “meglepőnek”, hogy eddig nem volt leállás a repülőtéren.

A szakszervezet szerint a karbantartási tevékenység évek óta tartó visszafejlődése a karbantartási feladatok kiszervezésével kezdődött. A repülőtér német tulajdonosa 2009-ben egy száz százalékban saját tulajdonú leányvállalatot hozott létre a felújítási és karbantartó feladatokra. Az így létrejött Airport Facility Management (AFM) Kft. azóta számtalan alvállalkozóval oldja meg a korábbi feladatokat.

A LESZ szerint a munkavállalók juttatásain spórolnak, és állandósult a szükséges eszközök és berendezések hiánya is. A szakszervezet élesen tiltakozott a kiszervezés ellen.

A felújítási ütemterv végrehajtása állandó csúszásban van, és rendszeresek a csőtörések és a beázások – állítja az érdekképviselet. Példaként említik, hogy “heteken át csöpögött a csatornalé idén ősszel az új terminál álmennyezetéből, amelyet a Tisztiorvosi Szolgálat is kifogásolt, mivel a Budapest Airport nem jelentette a fertőzésveszélyt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik