Belföld

Hétvégére enyhül a fagy, 4 fok is lehet

Csütörtökön eleinte kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos idő várható, majd északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet.

Nyugat-, Délnyugat-, valamint Közép-Európa nyugati fele fölött anticiklon helyezkedik el. A felsorolt helyeken változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Szintén magas nyomás található a Kelet-európai-síkság északi része fölött, amelynek hatására ott túlnyomóan derült, napos az idő. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől Lengyelországon át egészen a Balkán-félszigetig több középpontú ciklonrendszer alakítja az időjárást. Gyakran erősen felhős az ég, és a ciklon középpontokhoz tartozó frontok mentén több helyen fordul elő csapadék, északabbra havazik, délen az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nagy részén 0 fok alatt alakul, sőt a Skandináv-félszigeten nagy területen -15, -20 fokot mérnek. Enyhe idő csak délen és nyugaton van, ahol a kora délutáni órákra általában 1, 11 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé átmenetileg egyre szárazabb, eleinte hideg, majd nyugat felől már enyhébb levegő érkezik.

Éjszaka keleten tovább csökken a felhőzet, és mindenütt megszűnik a csapadék. Csütörtökön eleinte kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos idő várható, majd északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet.

Számottevő csapadék nem valószínű. A még többfelé erős, néhol viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd csütörtökön délire, délkeletire fordul, és megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8, -13 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított tájakon -15, -18 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1, -6 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik