Belföld

Hamis farmerek, afgánok és rendszámlefoglalás az M1-esen

A vámhivatal és a rendőrség közös akcióban kitereléses ellenőrzést tartott az M1-es autópályán, a Lajta pihenőnél.

Az összehangolt ellenőrzési akcióban egy négytagú afgán családot tartóztattak fel a rendőrök, akik érvényes okmányok nélkül akartak Ausztriába jutni. Ugyancsak Ausztria volt az úti célja annak az ukrán férfinak is, aki kishatárfogalmi engedéllyel igazolta magát a hatóságok előtt. Ez az okmány nem jogosította fel őt arra, hogy osztrák területre léphessen.

A rendőrök két állampolgárral szemben is intézkedtek, ők szabálytalanul vettek részt a közúti forgalomban. Egyikük gépjárművének a rendszámát  vették el, míg a másik sofőr  forgalmi engedélyét vonták be.

Egy valószínűsíthetően hamis ruházati termékeket szállító jármű is feltartóztatásra került a tegnapi ellenőrzés során. A magyar és vietnámi állampolgár mintegy kétmillió forint értékű szabálytalanul megjelölt és előállított árut szállított. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a termékeket lefoglalta, a két férfi ellen, pedig büntető eljárást kezdeményezett.

Az autópálya kezelő munkatársai pályamatrica vásárlásának elmulasztása miatt, 15 járművezetővel szemben szabtak ki büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik