Belföld

Tésztaüzemet avatott Bábolnán a kínai Hong Kong Dragon Food

Fagyasztott töltött tésztatermékeket előállító üzemet avatott Bábolnán a kínai Hong Kong Dragon Food Kft.

Fagyasztott töltött tésztatermékeket előállító üzemet avatott Bábolnán a kínai Hong Kong Dragon Food Kft.

A közel egymilliárd forintos beruházás 50 új munkahelyet teremtett, de a létszám 2013 végére elérheti a 100 főt is – mondta el Csen Sao-hsziung ügyvezető.

Hozzátette, az üzem kapacitása évente 1500 tonna, ebből jelenleg 1200 tonnára biztos piac van egész Európában. A cég Magyarországon most építi ki értékesítési hálózatát és terveik szerint a nagyobb áruházláncokban is megjelenik.

Az üzem gyártóterülete 3000 négyzetméter, a hűtőkamrákban 300 tonna töltött tésztát tudnak gyorsfagyasztani. A termékek között szerepel garnélarákos, halas, marhahúsos, sertéshúsos kocka és garnélarákos ravioli.

Az ügyvezető elmondta, Ausztriában kereskedelmi vállalkozást és két áruházat tartanak fent, ahol 20 ember foglalkozik ázsiai ételek kereskedelmével.

Pákozdi Szabolcs, a megyei munkaügyi központ igazgatója a megnyitón hangsúlyozta, hogy példaértékű együttműködés alakult ki a kínai céggel. Májusban megfogalmazták igényeiket és végül az ügyvezetőn kívül az összes munkatársat a munkaügyi központ segítségével választották ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik