Belföld

Fontos a tűzmegelőzés

Évente legalább száz ember halálát és tízmilliárdos károkat okoznak országosan a tüzesetek.

Mindezért erről lesz szó az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szerdai alakuló ülésén – értesítette a Szeged24-et az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivóje. Petróczi Hajnalka beszámolója szerint a bizottság célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára, így is javítva a közbiztonságot, a tűzbiztonságot.

A szerdai alakuló ülést az országos karasztrófavédelmi főigazgató, Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy nyitja meg, aki egyben az új izottság elnöki tisztségét is betölti. A bizottság tagjai ezután a jövő évi munkatervről és az ehhez kapcsolódó feladatokról egyeztetnek.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tagjai között a katasztrófavédelem szakemberei mellett minisztériumok, médiaszolgáltatók, szakmai és civil szervezetek, oktatási intézmények, hatóságok és gazdasági társaságok képviselői vannak.

A szóvivő beszámolója szerint a lakóingatlanokban és vagyontárgyakban évente országosan tízmilliárdos nagyságrendben keletkeznek károk tűz miatt, és évente legalább száz ember hal meg tűzesetekben, és tízszer ennyien sérülnek meg. Az ipari ágazatot is jelentős károk érik a tüzek miatt, a termeléskiesés okozta veszteség a tűzkárok értékének többszázszorosa is lehet. Jelentős problémát okoznak a szabadtéri tüzek is. Ráadásul a természet, a környezet is rendkívül lassan regenerálódik egy jelentősebb tűz okozta ökológiai pusztítás után. A bizottság célja, hogy hatékony megelőzéssel csökkentse ezeket a károkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik