Belföld

Betörők az erkély alatt

A két tettesnek a szegedi lakást ugyan nem sikerült kifosztani, de más van a rovásukon.

A rendőrség segélyhívószámát szerda hajnalban egy állampolgár hívta, hogy gyanús embereket lát a Gutenberg utcában -értesítette a Szeged24-et Szenti Szabolcs A rendőrségi szóvivő beszámolója szerint a helyszínre irányított rendőrök átvizsgálták az épületet, ahol egy erkély alatt két férfit találtak.

Amikor az egyenruhások felszólították őket, hogy igazolják magukat, egyikőjük megpróbált felmászni az erkélyre, de nem sikerült neki. Így végül alávetette magát az intézkedésnek. A járőrök csavarhúzókat és zseblámpákat találtak a 21 és 22 éves fiatalembernél, akik korábban megpróbálták felfeszíteni az egyik lakást, de a lakossági bejelentésnek és a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően ez nem sikerült nekik.

Később kiderült: elfogásuk előtt egy autót a társasház mélygarázsában, és sokkal korábban egy szegedi üzletet is feltörtek. Utóbbiból parfümöket vittek el. A tettenérésnek köszönhetően azonban a kér megtérült.

A két fiatalembert a Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik