Belföld

Betörőcsaládod fogtak a kapuvári rendőrök

Az egymillió forint értékű lopott ékszer, műszaki cikk, szeszesital, ezüst illetve egyéb tárgyak hiánytalanul előkerültek.

bejelentés érkezett 2012.12.11.-én 10.30 óra körüli időben a Kapuvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, mely szerint Kapuváron a Lumniczer utca egyik társasházában gyanúsan viselkedő személyekre figyeltek fel, akik a hozzájuk intézett kérdésekre, hogy mit, kit keresnek ott, elfogadható választ adni nem tudtak sőt, a további kérdések elől sietve távoztak a lépcsőházból, a belváros felé.

Az ismeretlenek felkutatása, igazoltatása miatt a rendőr járőr és a nyomozók a belváros átvizsgálásába kezdtek, mely során a járőr egy gyanús autóra lett figyelmes a Batthyányi utcában. Az autóban tartózkodó sofőrt ellenőrzés alá vonták.

Eközben a bűnügyi szolgálat tovább folytatta a gyanúsan viselkedők felkutatását, mely során észlelték, hogy a Batthyányi utca egyik társasházától sietve távozik két személy és eltűnnek a ház mögött, a piactér forgalom elől elzárt részén. A távolság miatt nem látták jól őket, de az, hogy gyorsan távoztak, gyanút keltő volt.  A nyomozók üldözőbe vették az ismeretleneket, akiknek felkutatásába mind gépkocsival, mind gyalogosan bekapcsolódott a szolgálatban lévő közrendvédelmi és bűnügyi állomány is.

Ezzel párhuzamosan az ismeretlenek által elhagyott társasházba irányított rendőrök által végzett adatgyűjtés során kiderült, hogy nem véletlenül siettek el a keresett személyek, ugyanis két lakásba is betörés történt.

Az elkövetők kerítéseken átugorva, a belvárosi ingatlanok udvarain át menekültek. Nyomon követésükben az aktív állomány segítségére sietett egy nyugdíjas kolléga is. Az üldözöttek kis időre megbújtak az egyik udvaron egy épület lapos tetején, ami azonban nem tűnt biztonságosnak számukra, ugyanis a rendőrök az udvarokat is szisztematikusan átvizsgálták.

Szorongatott helyzetükből ismét futva próbáltak menekülni, mely azzal végződött, hogy a könyvtár udvarán át menekülőket szorosan követve, körbe fogva a rendőrök – pár kerítés átugrását követően- egyiküket a főúton, másikukat a Polgármesteri Hivatal előtti parkban elfogták.

Az eltulajdonított kb. 1.000.000,-Ft értéket képviselő dolgok -ékszer, műszaki cikk, szeszesital, ezüst  illetve egyéb tárgyak- hiánytalanul előkerültek.

Az elkövetők nevelőapa és fiatalkorú fia, a sofőr pedig a nevelőapa sógornője volt.

Az elfogott személyek ellen betöréses lopás illetve kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt az eljárás a Kapuvári Rendőrkapitányságon folyamatban van.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.