Belföld

Ajándék három budapesti iskolának

Tízmillió forint értékű adományt kapott a budapesti Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kölcsey Ferenc Gimnázium a SmartSport a Gyermekekért jótékonysági akció keretében.

Az olimpia jegyében nyáron indította el a Samsung Electronics Magyar Zrt. a SmartSport a Gyermekekért jótékonysági akciót, amelynek keretében 100 millió forint összértékben támogatták a magyarországi gyermeksport szervezeteket és intézményeket.

Felkérték a Magyar Olimpiai Bizottságot és a megyeszékhelyek önkormányzatait, hogy segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a felajánlott készülékeket. A fővárosban a XIV. kerületi Csanádi Árpád Sportiskola, a II. kerületi Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium részesült a 10 millió forint összértékű termékadományban.

A három fővárosi iskolának Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke adta át az egyebek között notebookot, hűtőszekrényt, televíziót és nyomtatót tartalmazó adománycsomagot a Bazilikánál lévő adventi ünnep keretében tartott sajtótájékoztatón.

A magyarországi Smart Sport a Gyermekekért jótékonysági kezdeményezés a világ 17 országában elindított Samsung Hope Relay program része, amely minden országban ugyanazzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a sportot, és helyi gyermekszervezeteket támogasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik