Belföld

Generátorról megy a Liszt Ferenc?

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (budapesti repülőtér, budapest airport, 2-es terminál)
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (budapesti repülőtér, budapest airport, 2-es terminál)

A repülőtéri tűzoltóság generátorának segítségével biztosítják az áramforrást a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányítótornyában – írta az Iho.hu közlekedési szakportál.

A lap információi szerint a repülőtéri tűzoltóság generátorának segítségével biztosítják az áramforrást a ferihegyi repülőtér irányítótornyában. Azt írták, egy teherautóra rögzített generátorról van szó, amelyik a repülőtéri katasztrófavédelmi szolgálat tulajdona.

A portál cikke alapján az MTI megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is, a szervezet az üggyel kapcsolatban nem kívánt felvilágosítást adni. A Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója pedig pontatlannak nevezte a szakportál információit, de a cikkre reagálva részleteket már nem mondott. Hardy Mihály csak annyit közölt, hogy minden intézkedés a Légügyi Hivatal jóváhagyásával és a repülésbiztonság maximális garantálásával történt és történik a budapesti repülőtéren.

 

A repteret a múlt pénteken dél előtt nem sokkal le kellett zárni, mert egy műszaki hiba miatt megsérült az irányítótorony elektromos rendszere. A reptér bezárásakor 103 induló és 84 érkező járatot töröltek. A leállás mintegy 7500 utast érintett pénteken, szombaton pedig 2600 utast. A repülőtér szombat reggel hét órakor nyílt meg újra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik