Belföld

Jótékonysági aukció az elválasztott testvérekért

Első alkalommal szervez Adventi Jótékonysági Aukciót a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület december 14-én (pénteken) 17.00 órakor a Hiemer-ház báltermében.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület több mint 10 éve kiemelten segíti azokat az állami gondozott testvérpárokat, akik a sors különös akaratából más-más ellátási helyen nevelkednek. Sokszor valódi nyomozást folytatnak, mire sikerül fellelni a nevelőszülőknél, speciális intézményekben, rokonoknál, illetve örökbefogadó családoknál élő testvért.  Azért tartják fontosnak a testvérek közötti kapcsolattartást, mert ez olyan kötelék, amely később, már a felnőtt életben segítik a kikerülő fiatalok számára a társadalomba való beilleszkedést.

Az egyesület 2-3 havonta testvértalálkozókat, évi 1-2 alkalommal testvértáborokat szervez. Programjaik során (kirándulások, színházlátogatás, sportesemények) külön is odafigyelnek arra, hogy a testvérek találkozhassanak. Jelenleg több mint 150 más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpár kapcsolattartását segítik.

A jótékonysági művészeti árverést a saját családjuk nélkül, más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpárok kapcsolattartásának megsegítésére hirdette meg a „Vigyázó Kéz”. A felhívásra 17 székesfehérvári és Fejér megyei képzőművész (Büki Zsuzsanna, Danka Attila, Hencz Margit, Juhász Tibor, Kató Balázs, Kohut Mihály, Kovács Árpád, Vlagyimir Nyikolajevics, Pinke Miklós, Radetzky Jenőné, Sütő Petre Rozália, Szabó Noémi, Szarka Tamás, Szentes Ottokár, Szolnoki Szabolcs, Tóth Árpád, Vargáné Márfy Gabriella) ajánlotta fel alkotását. Az árverezők katalógus honlapot működtetnek az alábbi internetes oldalon, ahol a 21 műtárgy megtekinthető.

Az árverés 2012. december 14-én (pénteken) 17.00 órakor kezdődik a Hiemer-ház báltermében. Az I. Adventi Jótékonysági Aukció fővédnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester. Mindenkit várnak, aki a helyi alkotók műveinek megvásárlásával támogatná a szervezők által kitűzött célok megvalósítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik