Belföld

Akár -15 fok is lehet

havazas(1)(210x140)(1).jpg (havazás)
havazas(1)(210x140)(1).jpg (havazás)

Marad a havazás és a napközbeni fagypont alatti hőmérséklet.

Hétfőn nyugaton, illetve keletebbre is számíthatunk kisebb havazásra, hózáporokra. Mérséklődik a szél, hajnalban -4 és -11 fok közé, de délkeleten akár -15 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. A nap folyamán nyugaton +1 és -3, keleten -2 és -6 fok várható – írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint főként a Dunántúlon elszórt hózáporok kialakulására számíthatunk, ezekből azonban 1-2 centinél több hó nem valószínű.

Kedden sok lesz felettünk a felhő, nyugaton lehetnek csak kissé napos időszakok, hószállingózás, kisebb havazás szórványosan kialakulhat. A Dunántúlon megerősödik a szél, hideg idő várható, napközben -2 és -5 fok.

Szerdán elsősorban keleten számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. A Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, továbbra is hideg marad az idő, a nap folyamán 0 és -6 fokra számíthatunk.

A jövő hét második felében folytatódik a hideg, téli idő, hajnalonta a hóval borított tájakon erős fagyra kell készülni. Csütörtök hajnalban akár -11 fok is várható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik