Belföld

Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt: megnyílt az adventi tárlat

A kiállítás január 6-ig várja a látogatókat.

Odakint épp hózápor tombolt, de a Fejér Megyei Művelődési Központ kiállítótermében adventi meleg hangulat fogadta a “Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt” című kiállítás megnyitójának vendégeit. A gazdag nép- és iparművészeti tárlaton többek között szőttesek, hímzések, csuhémunkák, bőrtárgyak, festett és faragott bútorok láthatók, emellett karácsonyfadíszekre is írtak ki pályázatot.

Közel százötven nívós alkotás érkezett a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ által meghirdetett adventi pályázatra, és az alkotások többsége látható is a kiállításon, amelyet Komjáthi Tamásné, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének alelnöke nyitott meg, az Énekmondó együttes közreműködésével.

Ő adta át az emléklapokat, valamint a karácsonyfadísz-készítő pályázat díjait is: népművészeti kategóriában Bárány Mara gyékényből készült alkotásaival, iparművészeti kategóriában pedig Vincze Mátyás papírmerítő alkotásaival érdemelte ki az elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik