Belföld

Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt: megnyílt az adventi tárlat

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 12. 08. 08:29

A kiállítás január 6-ig várja a látogatókat.

Odakint épp hózápor tombolt, de a Fejér Megyei Művelődési Központ kiállítótermében adventi meleg hangulat fogadta a “Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt” című kiállítás megnyitójának vendégeit. A gazdag nép- és iparművészeti tárlaton többek között szőttesek, hímzések, csuhémunkák, bőrtárgyak, festett és faragott bútorok láthatók, emellett karácsonyfadíszekre is írtak ki pályázatot.

Közel százötven nívós alkotás érkezett a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ által meghirdetett adventi pályázatra, és az alkotások többsége látható is a kiállításon, amelyet Komjáthi Tamásné, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének alelnöke nyitott meg, az Énekmondó együttes közreműködésével.

Ő adta át az emléklapokat, valamint a karácsonyfadísz-készítő pályázat díjait is: népművészeti kategóriában Bárány Mara gyékényből készült alkotásaival, iparművészeti kategóriában pedig Vincze Mátyás papírmerítő alkotásaival érdemelte ki az elismerést.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.