Belföld

Befejeződött a Videoton Oktatási Központ felújítása

Befejeződött a Videoton Oktatási Központ felújítása (VOK), a kétszázmillió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós támogatással valósult meg.

A projektzáró sajtótájékoztatón Badacsonyi Gyula, a VT Üzletközpont Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az épületenergetikai beruházás 137,67 millió forint támogatással, 62,88 millió forint önerő felhasználásával valósult meg. Előzetes számításaik szerint a központ húszmillió forintos éves fűtési költsége mintegy 30 százalékkal, 14 millió forintra csökkenhet.

A székesfehérvári Penta Kft. elvégezte az épületegyüttes külső hőszigetelését, a tető hő- és vízszigetelését, kicserélték a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a fűtési rendszert.

Égi Tamás (Fidesz) alpolgármester köszönetét fejezte ki a tulajdonosoknak, hogy helyszínt biztosítanak az üzleti szféra mellett az oktatás, a kultúra, a tömegsport és az élsport képviselőinek. Jelezte: megállapodásuk értelmében jövő év elején a Vodafone Sportcentrum felújítása miatt az Alba Fehérvár élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata is a VOK-ban játssza mérkőzéseit.

A 6680 négyzetméter hasznos területű Videoton Oktatási Központ 1984 óta szolgálja a várost és környékét. Az intézmény kezelését a VT Üzletközpont Kft. látja el, amely 50-50 százalékban a Videoton Holding Zrt. és a Készpénz Zrt. tulajdonában van.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.