Belföld

A leépítések ellen tiltakoznak a szocik

Gyula, Kapuvár, Sárvár, Esztergom - Gúr sorol.

Elég a leépítésből! címmel adott ki közleményt az MSZP-s Gúr Nándor, aki nem mellesleg az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke.

“A kormány két és fél éves gazdasági, foglakoztatási és családpolitikájának eredménye nincs, csak egyre súlyosabb következményei vannak. A legfontosabb: Magyarországnak elege van az Orbán-kormány mindent és mindenkit leépítő gazdaságpolitikájából! – véli a politikus. – A gazdaság felpörgetésével egymillió új, adófizető munkahelyet teremtünk. Ki ne emlékezne Orbán Viktor és a Fidesz 2010-es választási ígéretére? Az a baj, hogy ennél jóval élénkebben él bennünk a gyulai és a kapuvári húskombinát, vagy éppen a sárvári és az esztergomi mobiltelefon-összeszerelő üzemek tömeges elbocsátásokkal járó leépítései.”


Gúr úr

Gúr Nándor állítja: “Két és fél évvel 2010 után az Orbán-kormánnyal az ország oda jutott, hogy a munkahelyteremtő beruházások teljesen befagytak, a gazdasági növekedés hosszú hónapok óta a téli világot idézi, azaz mínuszba fordult, és minden hétre jut legalább egy százas, nem ritkán ezres nagyságrendű munkaerő-leépítés. Két és fél év után csak a feketemunka és a hátrányos helyzetű térségek terjedéséről, a közmunkaidő azeri mintára történő feldarabolásáról és a foglalkoztatási statisztikákkal való trükközésről lehet beszélni, nem pedig valódi munkahelyteremtésről.”

A pártos konklúzión nem lepődünk meg: “E rombolásnak mihamarabb véget kell vetni. Az MSZP beruházások ösztönzésére és munkahelyteremtésre építő gazdasági kilábalási koncepciója olyan világot ajánl Magyarországnak, ahol minden családban legalább egy ember dolgozik, és a minimálbérek nem veszítenek reálértékükből.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik