Belföld

Szorult helyzetben Semjén Zsolt

Az LMP miniszterelnök-helyettesi posztjáról való lemondásra szólítja fel Semjén Zsoltot, miután egy vizsgálat "súlyos tudományetikai vétséget" állapított meg a diplomamunkájában.

Erről szóló közleményét Csiba Katalin és Heltai László, a párt két szóvivője pénteken juttatta el az MTI-nek. Ebben közölték azt is: ha Semjén Zsolt a morális terhet nem érzi önmagától, akkor a miniszterelnöknek kell figyelmeztetnie őt a lemondásra.

A lopás az lopás, még akkor is, ha a kifinomult módszereket az adott időszak szabályai nem nevesítik” – fogalmaztak a szóvivők, szemérmetlen arroganciaként említve, hogy a KDNP a jogi lehetőségek hiányában lezártnak tekinti az ügyet. Ez a két szóvivő szerint “az erkölcsvezérelt kereszténydemokrácia alapjainak megkérdőjelezése“.

Pénteken, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy nem lesz további vizsgálat az ELTE társadalomtudományi karán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében, ugyanakkor a háromtagú vizsgálóbizottság megállapította, hogy “súlyos tudományetikai vétség történt”; nagyon jelentős szövegegyezés található a szakdolgozat konzulense, Molnár Attila Károly később publikált írása és Semjén Zsolt szakdolgozata között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik