Belföld

Mire költ a többség karácsonykor?

Több mint 1700 embert kérdeztek meg arról, hogy mit vásárol idén az ünnepekre. A legtöbben ruhára költenek és műszaki cikkekre. Ékszerre már nagyon kevesen.

Ön már tudja mit vásárol karácsonyra? Az Árukereső.hu kutatást végzett: 1723 ember adott választ arra, hogy  mivel lepik meg szeretteiket vagy önmagukat karácsonykor.

A felmérés alapján, a válaszadók több mint 60 százaléka válaszolta azt, hogy valamilyen ruházati cikket vásárol. Ezt követte a műszaki cikk, ami szinte minden évben a dobogós kategóriák közé esik.

Évek óta népszerű ajándék a könyv. A válszadók közel fele vásárol valamilyen könyvet a karácsonyfa alá. „Ez az egyik legpraktikusabb meglepetés, hiszen minden korosztálynak, férfinek, nőnek egyaránt találhatunk megfelelőt” – mondják a könyvpártiak.

A könypiac után a játékipar következik a sorban. A megkérdezettek 44 százaléka valamilyen gyerekjátékot szerez be az ünnepekre.

Mindenkinek más az igénye, abban azonban a megkérdezettek mintegy 87 százaléka egyet értett, hogy nem a túlköltekezés, a fényűzés és a srága ajándékok okoznak örömet. Maga a gesztus sokkal fontosabb, hogy ajándékot kapunk valakitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik