Belföld

Megszűnhet a Szegedi Tudományegyetem a keretszámok miatt

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata nem kevesebbet állít, mint hogy akár meg is szűnhet az intézmény a kormány intézkedései nyomán - írja a vg.hu

Az SZTE EHÖK MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint amennyiben véglegesek a sajtóban megjelent, 2013-ra vonatkozó felsőoktatási keretszámokról szóló információk, abban az esetben komoly esélye van annak, hogy bezárja kapuit a szegedi intézmény.

Népszavazást kezdeményez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a minőségi, európai színvonalú és tandíjmentes magyar felsőoktatásért – jelentette be Nagy Dávid elnök csütörtökön Budapesten.

A hallgatói szervezet vezetője a Nemzetgazdasági Minisztérium előtti sajtótájékoztatón elmondta: további lépéseket is terveznek, az intézmények képviselőivel pénteken egyeztetnek, de jövő hétre már várhatóak megmozdulások.

Nagy Dávid a lehetséges lépések között említette nagyobb demonstrációk tartását és a kisebb egyetemfoglalásokat is.A HÖOK elnöke kijelentette: követelik a tandíjmentes felsőoktatást, a röghöz kötés eltörlését és a jövő évi keretszámok azonnali felülvizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik