Belföld

Kész az M3-as új szakasza, de nem használható

kozlekedes-autopalya(960x640)(1).jpg (közlekedés, autópálya, forgalom, )
kozlekedes-autopalya(960x640)(1).jpg (közlekedés, autópálya, forgalom, )

December végére teljesen befejezik a Nyíregyházát Vásárosnaménnyal összekötő sztrádaszakaszt, ám májusig várni kell az átadásra, mert hiányzik még a kapcsolódó autópálya-mérnökség – írja a Népszabadság.

Konkrétan az út menti rendőrőrsre és az útkezelő telephelyre kell még várni. A lap szerint annak ellenére csúszik ezek felépülése, hogy évek óta készülnek rá. Ez egyébként több, mint egymilliárd forintos beruházás. Egy majd 700 négyzetméteres épületük lesz az autópályakezelő munkatársainak, a járműveiknek egy 1800 négyzetméteres garázs, 1000 négyzetméteres sótároló és egyéb raktárak is épülnek majd.

A szakemberek szerint azért nem használhatják az autósok még a kész sztrádaszakaszt, mert ha nincs telephely, nincs honnan kivonulniuk a hókotróknak vagy balesetek esetén a forgalomelterelésről, roncsok eltakarításáról gondoskodó szakembereknek.

A Népszabadság szerint azonban abszurd, hogy azért nem adnak át egy 32 milliárd forintot utat, mert ha esetleg elromlik valami, messzebbről kell jönniük a hibaelhárítóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik