Belföld

Bezárták a Liszt Ferenc repülőteret

Eddig hat, Budapestre tartó járat repült át Bécsbe, mert a Liszt Ferenc-repülőteret péntek délben műszaki hiba miatt bezárták.

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója elmondta, eddig a British Airways, a Lufthansa, a Ryanair, a TAP, a Jet2.com és a Norwegian légitársaság egy-egy gépe kényszerült Bécsbe.

Hardy Mihály közölte, az utasok a légitársaságoknál érdeklődjenek. A budapesti Liszt Ferenc-repülőteret péntek dél előtt tíz perccel zárták be az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba miatt.
A repülőtér nem indít és nem fogad járatokat. A teljes repülőtéri szolgálat dolgozik a hiba elhárításán. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez meddig tart.

Az Airportal.hu repülésszakmai oldal információi szerint egy hővezeték törött el a repülőtéri irányítótoronyban, amelynek következtében megsérült az elektromos rendszer. Emiatt a rádiókommunikációs, informatikai és az egyéb vezérlő rendszerek működésképtelenné váltak, így a repülőteret be kellett zárni – írták.

A szakportál arról írt, hogy a lezáráskor a British Airways 868-as, a Ryanair 8414-es, 8353-es járata és a Lufthansa 1TN hívójelű gépe érkezett volna Ferihegyre. A Ryanair 8414-es járatának személyzete a repülőgép fedélzetén lévő kevés üzemanyagra hivatkozva kért elsőbbségi leszállást, majd “vizuális megközelítéssel” landolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik