Belföld

Lázár: Rövidesen eldől három húsipari cég sorsa

Jövő szerdai ülésén a kormány rendezni kívánja három húsipari vállalat - köztük a gyulai - sorsát - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Lázár János csütörtöki tájékoztatása szerint e megbeszélésen a cégvezetők, valamint a fejlesztési bank és a fejlesztési minisztérium képviselői is részt vesznek.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kabinet aznapi ülésén áttekintette a Gyulai Húskombinát, valamint a kaposvári és a pápai húsipari cég kérdését, és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyeztetést kezdeményez jövő hétfőre az adott települések önkormányzati vezetőivel a húsipari vállalatok problémáinak megoldása érdekében.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára múlt héten közölte, hogy soron kívüli kormányzati intézkedések várhatók a Gyulai Húskombinát megmentésére, az üzem helyzetének rendezésére elkészült egy előterjesztés.

Kedden a szaktárca húsipari szakszervezeti vezetőkkel egyeztetett a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolási eljárása során előállt helyzetről és a húsipari dolgozókat tömörítő szakszervezet szombatra tervezett demonstrációjáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik