Belföld

Hamarosan kiderülhetnek a volt főkém titkai

laborc sándor (laborc sándor, )
laborc sándor (laborc sándor, )

A Magyar Nemzet értesülése szerint Laborc Sándor nem a hivatali tevékenységével összefüggésben találkozott Portik Tamással. A lap szerint jövőre feloldhatják a Laborc-Portik akta titkosítását.

A lap csütörtöki számában arról ír, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója és a leszámolásos bűncselekmények megrendelésével gyanúsított olajbűnöző 2007-ben és 2008-ban legalább két alkalommal egyeztetett egy budai nyilvános helyen.

A megbeszélésekről hangfelvétel készült, így Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt hiába próbálta tagadni a történteket, a volt kémfőnök lebukott – olvasható a lapban, amely szerint jövőre oldhatják fel a titkosítás alól a Laborc-Portik-aktát. A titkosítás feloldását Kocsis Máté, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja kezdeményezte az Alkotmányvédelmi Hivatalnál.

Portik Tamás 2012 júliusában került előzetes letartóztatásba, azzal gyanúsítják, hogy felbujtó volt Prisztás József, Boros Tamás és Seres Zoltán meggyilkolásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik