Belföld

Bajnaiék bejutnának a parlamentbe

A Medián november végén készített felmérése szerint egy hónap alatt valamelyest csökkent az Együtt 2014 népszerűsége, de a mozgalom a választani tudó biztos szavazók 16 százalékának támogatásával bejutna a parlamentbe.

A HVG számára készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz őrzi vezető helyét, mögötte pedig szoros lenne a küzdelem az MSZP és a Jobbik között, míg az LMP és a Demokratikus Koalíció nem érné el a parlamenti küszöböt.

A teljes népességben a kormánypárt 26, az MSZP 14, a Jobbik 11 százalékon áll. Az Együtt 2014 választói mozgalom 10, az LMP 3, míg a DK 2 százalék támogatására számíthat. A megkérdezettek egyharmadának nincs pártja.

A választani tudó biztos szavazók között a Fidesz támogatottsága 40 százalék, több mint a kétszerese a 19 százalékon álló MSZP-nek és a 18 százalékon álló Jobbiknak. A múlt hónapban ebben a körben 22 százalékra mért Együtt 2014-re most 16 százalék szavazna, az LMP-re és a DK-ra 3-3 százalék.

Az 1200 ember személyes megkérdezésével készített felmérés szerint az Orbán-kormány teljesítményét a százfokú skálán 31 pontra értékelik a válaszadók. Ennél kevesebben vannak azok, akik szerint az országban jó irányba mennek a dolgok (18 százalék), az emberek háromnegyede borúsan látja az ország helyzetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik