Belföld

A Jobbik lemondatná Navracsicsot

Navracsics Tibor, Parlament (Parlament)
Navracsics Tibor, Parlament (Parlament)

A jobbikosok szerint a közigazgatási és igazságügyi miniszter törvényt sértett.

A Jobbik felszólítja Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy mondjon le, mivel törvényt sértett, ráadásul ezt el is ismerte – jelentette ki Novák Előd. A törvénysértés a Jobbik alelnöke szerint azzal valósult meg, hogy a törvényi határidőre nem készül el „a kommunista luxusnyugdíjak” felülvizsgálata.

Mint az ellenzéki képviselő ismertette, még november elején fordult írásbeli kérdéssel Navracsics Tiborhoz az ügyben, hogyan halad a kommunista luxusnyugdíjaknak az elfogadott törvények szerint október 31-ig kötelező felülvizsgálata.

A kommunista rendszer szolgálatáért nyújtott kiemelt nyugdíjakat felülvizsgáló bizottság törekszik arra, hogy munkáját még idén befejezze, így jövőre ténylegesen megszűnhetnek az érdemtelenül folyósított pótlékok – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A tárca  emlékeztetett rá, hogy a  testület a törvényben kijelölt időpontnak megfelelően megkezdte a munkáját, és több ezer akta felülvizsgálatát végzi módszeresen, egyenként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik