Belföld

Pénteken nyit a soproni bormarketing-központ

16 borászat több mint 150 féle soproni bora várja az érdeklődőket, a lehető legszélesebb fajtaválasztékot felvonultatva.

Rigler Zsolt projektgazda, a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a turistákat és a helyi borbarátokat megcélzó létesítmény polcain 16 borászat több mint 150 féle soproni bora várja az érdeklődőket, a lehető legszélesebb fajtaválasztékot felvonultatva.

A hivatalosan már október végén felavatott, 150 négyzetméteres bormarketing központ nem vendéglátóhely, borház, hanem olyan fórum, ahol a térség minden, minősített borral rendelkező gazdája megmutathatja a termékét a nagyközönségnek.

Rigler Zsolt ismertette: a központ része egy borbemutatóhely, ahol három vitrinben, magyar, angol és német nyelvű feliratok segítségével a helyi szőlészet, borászat és a falusi élet emlékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Ezt egyszerre harminc vendég befogadására alkalmas vinotéka egészíti ki.

Jelezte: szálláskiajánlással nem kívánnak foglalkozni, de azokkal a partnerekkel, akik sokat tesznek a borvidékért – például csak itteni borokat kínálnak vendégeiknek – kivételt fognak tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik