Belföld

Nincs már Jobbikos parlamenti képviselője Fejér megyének

A megyei listáról parlamentbe jutott Rozgonyi Ernő kilépett a Jobbikból, független képviselő lesz.

Kilépett a Jobbik frakciójából és a jövőben független országgyűlési képviselőként folytatja munkáját Rozgonyi Ernő – jelentette be az Országgyűlés plenáris ülésén az elnöklő Latorcai János.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke közleményében úgy fogalmaz: Rozgonyi Ernő döntése meglepetésként érte a pártot, de a képviselő “együttműködési készséget egyáltalán nem mutatott”, a párt szerdai frakcióülésén nem jelent meg, és a pártelnök külön kérésére “sem kívánta képviselőtársainak szemébe nézve indokolni döntését”.

Vona Gábor szerint Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást.

Hozzátette: a Jobbik országos elnöksége egyhangú döntésével felszólítja Rozgonyi Ernőt a mandátuma visszaadására, “hiszen esküjében azt vállalta, ha a nemzet ügyét már nem tudja velünk együtt szolgálni tovább, akkor mandátumát visszaadja annak a közösségnek, amelynek azt köszönheti, vagyis a Jobbiknak”.

A pártelnök hangsúlyozza: “az elmúlt napok és az elmúlt hét eseményeinek kapcsán” az országos vezetőséggel és frakcióval egyetértésben kijelenti, hogy a Jobbik nem fog semmilyen formában módosítani a politikáján. “Sem extrém, sem megalkuvó irányba nem térünk el, akármennyire is igyekeznek ezen tévutakra vezetni bennünket. A Jobbik 2003-as Alapító Nyilatkozatában és 2010-es választási programjában lefektette, hogy kik vagyunk és mit akarunk. Ez az elkötelezettség fogja meghatározni tevékenységünket, ahogy eddig, úgy a jövőben is” – zárul a közlemény.

A parlament 2010-es megalakulása óta három képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amelynek létszáma Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik