Belföld

Generációs történetek

24.hu
24.hu

2012. 12. 05. 09:28

Csütörtöki bemutató Hódmezővásárhelyen.

December hatodikán, este hét órakor Kerítést bontok című albumukat mutatja be az Ismerős Arcok együttes Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban -értesítette a Szeged24-et Elek András, a Tornyai János Múzeum sajtóreferense.

A zenekar a tőle megszokott igényességgel és érzelemgazdagsággal varázsol el mindenkit, aki nem bánja, hogy szembe kell néznie saját magával és mindazzal, ami történt velünk az elmúlt négy évtizedben. Az 1999-ben alakult magyar rockzenekarnak eddig hat nagylemeze jelent meg és
egyre ismertebbek az egész Kárpát-medencében. Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család, a hazaszeretet és a közösségben való létezés fontossága.

A legújabb, Kerítést bontok című albumának dalai egy, a jelenlegi határainkon kívül született fiatalember első negyven évéből kimerevített pillanatképek. Ezeket láthatjuk és élhetjük át, emlékezve a saját életünkre a hatvanas évek végétől napjainkig.

“Miután a történetírás szempontjából nem folyt túl sok vér ezekben az időkben, részletes feljegyzésekre sajnos nem számíthatunk. Az elbeszélésekből azonban értesülhettünk arról, hogy létezett valamikor egy “nagy generáció”. Ha ez így van, akkor bizony mi – akik ezekben az években születtünk -, a legkisebb generáció vagyunk, amely idehaza valaha élt és
létezett. Belenőttünk a hazugságokba, hogy aztán ifjú felnőttként nem értve
az egészet, egy pillanatot se élvezhessünk maradéktalanul a ránk zuhanó
szabadságból. Takarítva a legendás “nagy generáció” után maradó romokat,
szerettünk és sírtunk, verekedtünk és féltünk, veszítettünk és nem győztünk.
Ez az életünk, és erről kívánunk nyomot hagyni. Nem feltétlenül bírálni, de
nem is elfeledkezni a felelősségről és felelősökről.” – mondta Nyerges
Attila zenekarvezető az új albumról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.